Naamloos-7.jpg

Stukje Noord-Holland 42,2 kilometer

Ontdek een prachtige fietsroute vol variatie die begint in Egmond aan Zee en door de polder leidt naar Alkmaar. Fiets vanuit de kaasstad via Akersloot en Limmen terug naar Egmond en geniet van een ontspannen rit met veel mogelijkheden om even uit te rusten en te ontspannen. Zorg ervoor dat u in Alkmaar stopt en de tijd neemt om de historische binnenstad te verkennen, als u er nog nooit geweest bent. Er zijn veel leuke plekjes om te ontdekken! 

Bekijk de route

Noordhollands Duinreservaat 47,5 kilometer

Vanuit Egmond aan Zee fietst u door en langs 5 andere dorpen in de omgeving, voordat u door het prachtige Noordhollands Duinreservaat terug naar Egmond fietst. 

Geef uw ogen in het duingebied goed de kost en stap zo nu en dan zeker eens af en geniet van de Schotse Hooglanders, wilde paarden en het unieke landschap.

Bekijk de route
Fietsroutes(2).jpg

Een historisch rondje 23,3 kilometer

Deze korte fietsroute ademt historie. Onderweg passeert u historische plekjes en mysterieuze kapelletjes. De route, die grotendeels ook door de polder en de duinen loopt, brengt u onder meer langs een rijksmonument in Heiloo en de Abdij van Egmond.

Bekijk de route
Fietsroutes(6).jpg

Duinen, stad en polder 48,0 kilometer

Vanuit Egmond aan Zee vertrekt u in noordelijke richting naar Bergen aan Zee. U fietst door het prachtige gebied van de Schoorlse Duinen naar het kunstenaarsdorp Bergen (foto), waar u leuke winkeltjes en terrasjes kunt vinden.

Via Alkmaar vervolgt de route richting Heiloo en Egmond-Binnen, waar het duingebied weer op u wacht. Weet u in deze laatste kilometers nog een Schotse Hooglander te spotten?

Bekijk de route